ontstaan

Stichting Act

De naam van onze stichting komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het is een directe verwijzing naar het boek Handelingen. Hierin wordt beschreven hoe de eerste gemeenten opereerden in de kracht van de Heilige Geest: concrete liefde voor hun naasten door praktische hulp aan de samenleving én door wonderen, daden en tekenen die van impact waren in het dagelijks leven die dagen. Die essentie wilden we vastleggen in onze naam. Act gaat over handelen: van geloof naar gedrag; van woorden naar concrete daden. Hoe ze dat toen deden, inspireert ons ook vandaag de dag nog. En vanuit die gedachte helpen we kerken graag om hun roeping concreter vorm te geven.

doelstelling

De Christelijke Kerk zichtbaar en vruchtbaar laten zijn in haar roeping naar de samenleving, door mensen in hun noden te helpen. In woord en daad, vanuit de kracht van God.

Met de Act foundation willen we het missionaire potentieel van kerkelijke gemeenschappen inspireren en activeren.

ontstaan

De Act foundation is in 2013 opgericht door Walter Willigenburg. Walter gaf leiding aan HiP nationaal en is grondlegger van verschillende HiP-stichtingen over de hele wereld. Als diaconaal inspirator spreekt hij in binnen- en buitenland. Wilt u Walter uitnodigen voor een spreekbeurt, laat dan uw gegevens achter via het contactformulier.

 

© ACT Foundation 2019 Contact

Ontwerp en realisatie: